Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Premii pentru olimpicii din Șomcuta Mare

Premiere a elevilor olimpici de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare. Recompensa vine ca un cadou în preajma sărbătorilor de iarnă.

premii olimpici somcutaMarți, 19 decembrie, la unitatea de învățământ din Șomcuta Mare, Moș Crăciun a venit pentru elevii care s-au întors cu premii de la faza județeană a olimpiadelor școlare din anul școlar 2016-2017.

Fondurile au fost asigurate de către reprezentantul unui societăți comerciale, Adrian Luca. Tânărul om de afaceri este originar din Șomcuta Mare și este primul an în care acordă finanțare unității de învățământ. „Vreau să întorc bani comunității în care am crescut”, a declarat Luca în momentul în care a stabilit, cu directorul adjunct, Ildiko Grama, detaliile privind finanțarea.

„Am decis să acordăm premii celor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele organizate în anul școlar 2016-2017 pentru a-i motiva pe elevi să se întoarcă, și anul acesta, cu mai multe diplome. Astfel au fost acordate nouă premii, în valoare totală de 3.300 de lei”, a declarat Ildiko Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare.

Au fost acordate premii elevilor: Alexandra Frenț (mențiune- olimpiada la matematică), Briana Roman (premiul III- matematică), Alexandru Mărieș (premiul III- olimpiada la istorie). S-au mai întors cu premii (mențiune I) de la olimpiada de Educație civică echipajul format din Alexandra Frenț și Mario Uță. La olimpiada de Religie au obținut rezultate deosebite elevii: Melania Maxim (premiul III), Roxana Ciceu și Patricia Dămoc (mențiune).

Și sportul a adus premii, în Șomcuta Mare, de la olimpiadele școlare. Echipa de fotbal fete s-a întors cu premiul II, iar echipa de fotbal băieți s-a clasat pe locul III.

Corina Muntean, directorul liceului, i-a felicitat atât pe elevii premiați, cât și pe dascălii care i-a îndrumat și s-au ocupat de pregătirea lor pentru a aduce diplome de la olimpiadele școlare, dar și cinste școlii.

Lăsaţi un răspuns