Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 23 mai 2024

”Drum închis” spre Poiana Blenchii. Vezi rute alternative

Autoritățile din județul Sălaj au dispus închiderea DJ 109F la limita cu județul Maramureș.

drum inchisComitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj, întrunit, ieri, în ședință extraordinară a hotărât și dispus închiderea, pe o perioadă nedeterminată, a sectorului de drum județean 109F, Poiana Blenchii – limita județul Maramureșul, începând din 22 februarie, ora 20.00.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legale, ca urmare a reactivării fenomenului de căderi de stânci masive, ce pun în pericol drumul județean, respectiv participanții la trafic.

În acest context, prefectul Vasile Moldovan a declarat, în calitate de președinte al CJSU Maramureș, că se impun luarea unor măsuri adecvate și la nivelul județului nostru cu privire la desfășurarea traficului rutier.

* Rute alternative

”Echipaje ale Serviciului Poliției Rutiere Maramureș, se vor afla în trafic și vor dirija autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe ruta alternativă DN18B Târgu Lăpuș-Baia Mare-E58,Mesteacăn-intersecție DN1H-Răstoci-Zalău. Aducem în, atenția conducătorilor de autovehicule, cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care se vor deplasa din Baia Mare spre Târgu Lăpuș și dețin sisteme de navigație, că ruta alternativă cea mai scurtă setată pe aparatele GPS este pe DJ 182B Baia Mare-Coaș-DN18B Copalnic-Târgu Lăpuș. Circulația pe drumul județean 182B nu este recomandată pentru autovehiculele de tonaj mare (TIR-uri), având în vedere că acestea se deplasează spre un agent economic producător de mobilă din Târgu Lăpuș”, a menționat prefectul de Maramureș.

O altă rută alternativă spre Dej pentru vehiculele cu o capacitate de până la 7,5 tone este DN 18B Târgu Lăpuș-Rohia-Măgoaja-Chiuiești-Cășeiu-Dej. De asemenea, facem precizarea că localnicii din zonă vor putea circula cu autovehiculele pe drumul județean 109F până la limita teritorială a localității Baba. SC Drumuri și Poduri Maramureș, în calitate de administrator al drumului județean DJ 109F va lua măsurile care se impun pentru montarea în zonă de panouri/indicatoare rutiere ”Drum închis circulației rutiere”.

 

CITEȘTE ȘI:

Pericol în trafic. Stânci dislocate pe drumul dintre Maramureș și Sălaj

Lăsaţi un răspuns