Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

PNL: Demiterea ministrului Muncii- pentru a scăpa de haosul salarizării

„Pentru tot mai mulți români ziua de salariu  a devenit una de coșmar, deoarece constată de la o lună la alta cum le scad veniturile. Angajații din Educație, polițiștii, mulți angajați din agenții de stat, mame aflate în concediu de creștere a copilului sau oameni țintuiți la pat de boală au simțit pe pielea lor ce înseamnă o guvernare mincinoasă, care una promite și alta face”, a precizat Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

Acesta consideră că revoluția fiscală anunțată cu mare zarvă mediatică de către PSD și ALDE se dovedește a fi o lovitură data intereselor și bunăstării românilor.

ionel-bogdan-400x346„Liderii PSD și ALDE, în frunte cu ministrul muncii, Olguța Vasilescu, au mințit cu bună știință când au vorbit de majorarea salariilor în domeniul public cu 25%, deoarece știau că majorările vor fi de doar 2-3%, sub rata inflației care bate spre 4%.

Au mințit și când  au anunțat creșterea pensiilor cu 20% în 2017. Conform cifrelor oficiale,  pensia medie a crescut cu doar 10%, iar dacă din această valoare scădem  inflația de 3,3%, creșterea reală ajunge la doar 6,7%. Și tot pe pensionari i-au păcălit când au decis că nu se va mai actualiza punctul de pensie de la 1 ianuarie 2018, conform legii în vigoare, cu 8%.

Principalul responsabil pentru acest haos legislativ din domeniul salarizării, pentru scăderea veniturilor salariaților și pensionarilor, este ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, un ministru incompetent, incapabil să coordoneze o modificare a legislației salarizării care să aducă bunăstare românilor”, a subliniat Bogdan.

PNL a depus o moțiune simplă în care solicită demiterea ministrului Muncii.

Lăsaţi un răspuns