Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 22 mai 2024

Se răcește vremea. Temperaturi minime de până la -15 grade

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Seara și în cursul nopții, pe arii relativ extinse, au căzut precipitații predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații s-a înregistrat la Ocna Șugatag, 0,7 l/mp. Vântul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse între 6 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației) și 10 grade Celsius (Baia Mare). Cel mai rece a fost, în cursul nopții, în Pasul Prislop, valoare -5 grade Celsius și în Pasul Gutâi – 4 grade Celsius, respectiv -7 grade Celsius la Târgu Lăpuș. La această oră, valorile temperaturii aerului indică -3 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, -1 grad Celsius la Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, 0 grade Celsius la Târgu Lăpuș și grade Celsius în Baia Mare.

ninsori-in-maramuresRețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Ninge pe DN 18, în Pasul Prislop. Vizibilitatea este bună în trafic. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de până la 30 km/h sunt înregistrate în Pasul Prislop. Carosabilul este curat, dar umed pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale. Pe DN 18, în Pasul Prislop, se găsește depus (între km 160 și km 180) pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată până la 1 cm. S-a intervenit cu 12 utilaje și s-au împrăștiat 48,5 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Băiuț, 20 cm la Cavnic, 10 cm la Săcel, Mara, Baia Borșa, 9 cm în Poiana Borșa, 5 cm la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag, 4 cm la Ruscova, Șieu și Vișeu de Sus,  3 cm la Coroieni, Groșii Țibleșului, Leordina și Dragomirești.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere ușoară.  Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. În cursul serii și al nopții, local se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 4 grade Celsius și 7 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și -5 grade Celsius.

De mâine, 23 februarie a.c., vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Cerul va fi temporar noros și izolat va ninge slab. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 0 grade Celsius și 3 grade Celsius, iar cele minime între -11 grade Celsius și -15 grade Celsius.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Lăsaţi un răspuns