Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 1 mai 2024

Sorina Pintea anunță măsuri pentru copiii cu diabet

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, anunță măsuri pentru copiii diagnosticați cu diabet zaharat. Pintea este de părere că problema copiilor cu astfel de afecțiuni este una complexă  și că e nevoie de un subprogram de sănătate destinat copiilor.

sorina pintea„Avem datoria să luăm măsurile necesare și să facem în așa fel încât copiii diagnosticați cu diabet să beneficieze de cele mai bune condiții de monitorizare și tratament pentru limitarea evoluției bolii și apariției complicațiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat.

Am pus în transparență decizională un proiect de Hotărâre de Guvern prin care reorganizăm programul de diabet în două subprograme distincte, unul destinat adulților cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat tip 1”, a subliniat Pintea, într-o postare pe o rețea de socializare.

De asemenea, în urma noilor prevederi toți copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum și la pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare.

Lăsaţi un răspuns