Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Zilele Culturale ale orașului Șomcuta Mare

Șomcuta Mare îmbracă straie de sărbătoare. În perioada 23-24 iunie se organizează Zilele Culturale ale orașului Șomcuta Mare. Ediția din acest an se desfășoară sub egida ”Cultură, Tradiție și Continuitate în Țara Chioarului”.

 

În cadrul acestei manifestări vor avea loc concerte corale, concerte folclorice și de muzică ușoară, expoziție de costume populare specifice Țării Chioarului.

zilele orasului somcutaEvenimentul va debuta, sâmbătă (ora 13.00) cu o paradă a portului popular, urmată de concerte de muzică ușoară (surorile Criste, frații Petruș etc) și Festivalul de folclor „Cânt și joc în Maramureș”.

Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 20.00, va avea loc, un concert în aer liber cu grupul Compact.

Ziua de duminică este destinată muzicii populare și concertelor corale (de la ora 15.00). De la ora 16.30 pe scenă vor urca solistele Carina Buda și Raluca Micle. De la ora 18.00 va urma un regal folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Național Transilvania și soliștii Vlăduța Lupău și Petrică Mureșan.

Nopți de sânziene la Borșa

Tot în aceste zile, la Borșa, se organizează Festival folcloric “Nopți de Sânziene”, ediția a XXXVI-a. În cadrul festivalului se va organiza un spectacol artistic, tradiții și obiceiuri de Sânziene, parada portului popular și dansuri populare.

 

Ziua Universală a iei

 

De asemenea, în Baia Mare, se organizează cea de a IV-a ediție a evenimentului, „MândrIE Maramureșeană”, sărbătorind Ziua Universală a Iei și Noaptea Sânzienelor, la Muzeul Satului din Baia Mare!

 

 

 

Foto: ACM

Lăsaţi un răspuns