Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Modificare de tarife pentru racordarea la rețeaua de gaze

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, joi, noile tarife de racordare la sistemele de distribuţie a gazelor naturale.

În prezent, branşarea şi avizarea branşării se tarifează cu 1.500 până la 5.000 de lei, în funcţie de complexitatea lucrărilor. Noile tarife stabilite acum de ANRE sunt maximale şi pornesc de la 450 de lei pentru un debit de 10 mc/oră, ajungând la 4.500 de lei pentru un debit de 500 mc/oră.

 bransare gaz, contorMediafax arată că la stabilirea tarifelor de racordare au fost luate în considerare costurile activităţilor cuprinse în contractul de racordare, respectiv: obţinerea certificatului de urbanism, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor emise de organismele abilitate, obţinerea autorizaţiei de construire a instalaţiei de racordare, proiectarea instalaţiei de racordare,  verificarea documentaţiei tehnice/proiectului tehnic a/al instalaţiei de racordare de către un verificator de proiecte atestat de ANRE, execuţia instalaţiei de racordare, urmărirea lucrărilor privind execuţia, recepţia tehnică şi punerea în funcţiune a instalaţiei de racordare.

Deşi responsabilitatea procesului de racordare revine deţinătorilor reţelelor de distribuţie, solicitanţii au dreptul să aleagă operatori economici autorizaţi ANRE în regim concurenţial pentru realizarea activităţilor necesare proiectării şi executării instalaţiilor de racordare.

Lăsaţi un răspuns