Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

„Chef Nicolai” gătește pentru vârstnicii de la Căminul din Baia Sprie

Moment emoțional la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie. Sâmbătă, 29 decembrie, renumitul „Chef  Nicolai”, va fi în mijlocul bătrânilor instituționalizați, pentru a pregăti o masă specială și, probabil unică în viața lor. Cu toate că nu și-a dorit să mediatizeze evenimentul, directorul instituției a insistat să apară câteva rânduri în presa maramureșeană pentru că astfel de ocazii sunt etrem de rare, dacă nu unice pentru vârstnicii instituționalizați.

nicolai2 (1)”Gătesc pentru bunici ca să le aduc un moment de fericire. Voi face un meniu accesibil pentru vârsta lor, probabil carne de vită trasă la tigaie timp de 3-4 ore, dar și un desert, cred că, lapte de pasăre care să le aducă aminte de copilărie. Mă voi adapta în funcție de condițiile din bucătăria instituției dar voi ține cont și de cine va consuma mâncarea. Monica (n.r. soția lui Nicolai) și-a dorit foarte mult să gătim pentru bătrâni, iar acum i s-a împlinit dorința. Mai multe vorbim la fața locului când vom face ultimele pregătiri necesare relizării unei lucrări frumoasă și de suflet”, spune „Chef  Nicolai”.

Și în acest an, Nicolai Tand, împreună cu familia (Monica, Ilona și Iancu) au ajuns în Maramureș, unde își petrec mereu sărbătorile de iarnă. „Am de făcut sarmale, de pregătit piftie, de făcut niște cârnați, de aranjat prin casă. Mă bucur tare că anul ăsta avem și zăpadă, mai fain se aud colindele când vezi omăt afară. Vă mărturisesc că aștept zilele astea cum nu vă pot descrie! Chiar dacă odată ajuns la Rozavlea mă apuc de treburi, sunt treburi care mă relaxează. Mai o vorbă cu un vecin, un pahar de horincă cu un prieten din copilărie, altfel merg lucrurile”, spune „Chef  Nicolai” pe rețelele de socializare.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns