Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Medalie pentru Radu Herzal la prima participare la o olimpiadă internațională

La Facultatea de Științe a Universității din Gaborone, Botswana, s-a desfășurat, la începutul acestei luni, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori, ediația a XIII-a. Aceasta e o competiție la care iau parte elevi cu vârste de până în 15 ani. Reprezentativa  fiecărei țări e formată din 6 elevi și 3 profesori.

radu herzalBronzul a fost obținut de  Radu Herzal, elev în clasa a X-a E la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare. În spatele acestui succes se află multe ore de muncă, iar dascălii care l-au pregătit sunt: Nicoleta Predoiu (chimie), Marina Lici (fizică) şi Gheorghe Bârlea (biologie).

Radu s-a pregătit intens la trei materii pentru a intra în cursa olimpică și a reușit. Este la prima participare la o olimpiadă internațională, iar pentru acest lucru s-a pregătit intens la trei materii diferite: chimie, fizice și biologie.

Până acum Radu Herzal a mai participat la Olimpiada Națională de Informatică (în clasa a VI-a), a obținut o mențiune specială la Concursul Național de Chimie Raluca Rîpan (în clasa a VII-a), mențiune specială la Olimpiada Națională de Chimie si mențiune specială la Olimpiada Națională de Știinte pentru Juniori (în clasa a VIII-a), medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică și mențiune de minister la Olimpiada Națională de Știinte pentru Juniori și participare la Olimpiada Națională de Științele Pământului (în clasa a IX-a), medalie de bronz Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2018 – în clasa a X-a.

 

Lăsaţi un răspuns