Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Planurile primarului Gheorghe Buda pentru 2019: Șomcuta va deveni un adevărat șantier

Zeci de proiecte au fost prinse în programul de lucru de către Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, pentru anul 2019.  Programul vizează proiecte de refacere a infrastructurii și înfrumusețare a orașului. „În 2019, Șomcuta va deveni un adevărat șantier”, a subliniat primarului.

gheorghe-budaNici nu a început bine anul 2019 și masa primarului Gheorghe Buda s-a umplut de proiecte. Administrația locală a pregătit un plan de acțiune pentru acest an. Conform declarațiilor făcute de primar, în 2019, la Șomcuta Mare vor fi finalizate proiectele aflate în lucru, dar vor fi demarate și proiecte noi. „Vom continua lucrările de canalizare și asfaltare a străzilor. Străzile Finteușului, Mocirii, A. Iancu, Budeni, Făgețel sau Gării, străzi pe care rețeua de canalizare a fost finalizată, vor intra în lucru, pentru asfaltare, după finalizarea licitației pentru execuția lucrărilor”, a declarat Gheorghe Buda.

„Va începe proiectul pentru extinderea liceului și a grădiniței cu program prelungit, dar și construcția unei creșe. Tot în acest an, se vor finaliza lucrările la stația SMURD și va începe anveloparea blocurilor, se va lucra pentru refacerea curții școlii cu amenajarea unui teren sintetic de sport. De asemenea, în spațiile în care a funcționat spitalul se va amenaja un centru pentru persoane vârstnice”, a mai spus primarul.

Finanțare europeană pentru centrul civic

Primarul a mai subliniat că, unul dintre proiectele ample pentru 2019 este cel care vizează reabilitarea centrului civic al orașului, cu finanțare europeană. „Proiectul include reabilitarea Cetății Chioarului (fosta unitate militară) în care se va înființa un centru de zi, un centru de recreere și un muzeu. În cadrul acestui proiect se va reabilita fostul cinematograf – imobil în care va fi amenajată o sală de spectacole – și se vor reface trotuarele și parcările din zona centrală. Tot în acest proiect, se va începe procesul de asfaltare pe străzile: Ioan Buteanu, Vasile Alecsandri, Horea, Teilor, Crișan, Morii, Abatorului, Grădinarilor, Iuliu Maniu și Târgului”, a declarat primarul Buda.

Toate aceste proiecte vor fi finanțate de la bugetul local, dar și fonduri europene și de la Ministerul Dezvoltării.

Primarul Buda a subliniat că realizarea acestor obiective din Șomcuta Mare nu înseamnă că proiectele din localitățile aparținătoare vor fi „uitate”.

Reader Feedback

2 Responses catre “Planurile primarului Gheorghe Buda pentru 2019: Șomcuta va deveni un adevărat șantier”

  1. Nelu pruna spune:

    Vă doresc succes sa andepliniți tot ce ați promis .eu și familia mea am dori sa mai rămâneți în primărie cel puțin vreo 3-4 mandate pentru a ne mândri cu orașul Somcuta Mare va mulțumesc și spor la muncă!!

  2. Liviu candea spune:

    In vara anului 2017 V-am abordat in biroul Dvs in legătura cu asfaltarea str Văii .Mi-ați răspuns ca la finele anului 2018,atât asfaltarea cât și canalizarea vor fi istorie pe strada noastră .Am intrat in 2019 și promisiunea seamănă cu cea a primarilor dinaintea Dvs .Asteptam un răspuns .

Lăsaţi un răspuns