Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 29 aprilie 2024

Concert de muzică religioasă la Buciumi

Concert de muzică religioasă, la sfârșit de săptămână, la biserica din Buciumi. Este vorba despre ediția a III-a a evenimentului denumit „La porțile cerului”, care se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin și este organizat de către Parohia Ortodoxă Buciumi, Asociaţia Corală” Buciumenii Chioarului” cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Șomcuta Mare.

concert la buciumiConcertului de muzică religioasă „ La porțile cerului” care se va desfășura duminică, 14 aprilie, de la ora 15.00, la biserica din Buciumi și va fi precedat de slujba Sfintei Liturghii, avându-l ca și delegat pe consilierul eparhial Virgil Jicăreanu, alături de un sobor de preoți. În cadrul concertului vor evolua corurile: „Cânturi din Chioar” din Vălenii Șomcutei (dirijor Răzvan Pașca), „Glasul Chioarului” din Șomcuta Mare (dirijor Iustin Podăreanu), Corul bărbătesc din Finteușu Mare (dirijor Andrei Dragoș), „Armonia Chioreană” din Ciolt (dirijor Eugen Indre), Corul Parohiei Ortodoxe „Nașterea Domnului” din Baia Mare- dirijor Gabriela Ion, dar și „Buciumenii Chioarului” din Buciumi (dirijor Gelu Hotea). Au mai fost invitați și soliștii Virginia Irimuș, Natalia Cozma, Raluca Micle, Criste Antonia, Pop Raisa și Lazar Eliza.

„A devenit o tradiție ca, în fiecare an, în preajma Sărbătorilor Pascale să organizăm, la Buciumi, un concert de muzică religioasă. Administrația locală Șomcuta Mare este singura din județ și poate chiar din țară care are cinci coruri, fiecare dintre acestea fiind câte un ambasador cultural în județ și în țară sau chiar în stăinătate. Pentru a păstra moștenirea culturală pe care o avem, susținem activitatea corurilor și, în fiecare an, în aproape toate localitățile de pe raza administrativ-teritorială organizăm câte un concert de muzica corală”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Lăsaţi un răspuns