Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 18 mai 2024

Zi aniversară pentru Preasfinţitul Episcop Iustin

ps8În ziua de 17 aprilie 1994, deci în urmă cu 25 de ani, Preasfinţitul Părinte Episcop primea harul arhieriei la Mănăstirea Rohia, unde era stareţ şi unde îşi avea metania, fiind hirotonit de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Antonie Plămădeală, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Bartolomeu Anania, Preasfinţitul Justinian Chira, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, Preasfinţitul Calinic Argatu, Preasfinţitul Ioan Mihălţan şi Preasfinţitul Emilian Birdaş.

„Acești 25 de ani reprezintă un model de slujire și iubire jertfelnică, în care PS Iustin și-a pus întreaga putere și pricepere în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor.
Pentru noi, maramureșenii, Preasfințitul Iustin nu este doar un păstor sufletesc, ci și un veritabil apărător și promotor al patriotismului și valorilor naționale, un stâlp al credinței și mândriei de a fi români și maramureșeni. Totodată, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, este o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, a spiritualității românești și europene”, a transmis Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lăsaţi un răspuns