Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Au început înscrierile pentru festivalul „Florile Chioarului” (Ciolt)

S-a dat startul înscrierilor pentru festivalul concurs de muzică populară „Florile Chioarului”. Evenimentul se desfășoară în Ciolt (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare) și a ajuns la ediția a III-a.

Festivalul folcloric “Florile Chioarului”, se va desfășura duminică, 2 iunie, la căminul cultural din Ciolt, începând cu ora 13.30. Concursul de muzică populară este destinat copiilor cu vârsta sub 14 ani.

Festivalul este organizat de către Asociația Culturală ”Cioltișorul” din Ciolt, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Șomcuta Mare.

festival la ciolt

„Proiectul cultural, este realizat prin finanțare nerambursabilă acordată de Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare. Evenimentul  îşi propune valorificarea, popularizarea cântecului şi portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente, precum și promovarea costumului popular tradițional. Astfel, contribuim atât la păstrarea tradițiilor, cât și la promovarea și încurajarea tinerelor talente”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Pe lângă concurenții înscriși la concurs, pe scenă vor evolua formații artistice de dansuri, precum și soliști de muzică populară. În deschiderea festivalului, va concerta Corul ”Armonia Chioreană” din satul Ciolt (dirijor Eugen Indre), care, la începutul lunii iunie, aniversează un an de la înființare.

”Organizăm acest festival concurs pentru copii sub 14 ani, încercând să readucem în sat și în zonă, tradițiile strămoșești în care să fie implicați cât mai mulți tineri. De asemenea, prin copiii din satul Ciolt și Corul <Armonia Chioreană>, promovăm portul popular chiorean, iar la festival așteptăm cât mai multe persoane îmbrăcate în straie populare, pentru a participa la parade portului popular care va avea loc în deschiderea festivalului. Mulțumesc pe această cale Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare pentru sprijinul acordat în perpetuarea unor astfel de manifestări”, a declarat Ioan Marchiș, președintele Asociației Culturale ”Cioltișorul”.

Înscrierile se fac până în 27 mai, la telefon 0744.854.571 .

Lăsaţi un răspuns