Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Gheorghe Buda, în dialog cu ministrul Carmen Dan: Avem nevoie de stație SMURD, la Șomcuta

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne (MAI), a făcut o vizită de lucru la Șomcuta Mare.

gheorghe buda, carmen danVineri, 17 mai, ministrul a ajuns în orașul Șomcuta Mare, alături de șefii strucuturilor din MAI, Vasile Moldovan (prefectul județului) și Gabriel Zete (președintele Consiliului Județean Maramureș), senatori și deputați. A fost primită de către Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare și un grup de consilieri locali PSD. Alături de aceștia, la discuțiile din biroul primarului au mai participat și un grup de primari din Țara Chioarului și a Codrului, dar și Crina Chilat, candidat PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai.

carmen dan la smurdPrimarul Gheorghe Buda a discutat cu ministrul despre necesitatea înființării, la Șomcuta Mare, a unei stații a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), care să funcționeze în cadrul unui serviciu integrat alături de Ambulanță și Pompieri. Ministrul a vizitat spațiile în care vor funcționa aceste servicii și a verificat stadiul execuției lucrărilor. „Avem nevoie de un serviciu SMURD la Șomcuta Mare care să deservească 24.000 de oameni din Țara Chioarului”, a declarat Gheorghe Buda, în dialog cu ministrul Afacerilor Interne. Solicitarea a fost pusă pe seama poziției geografice a orașului, distanța față de cea mai apropiată unitate sanitară, unui centru de permanență sau a unui spital în zona Chioar, dar și a numărul mare de solicitări înregistrate la serviciile de urgență generate de accidentele de pe drumul european sau a stării de sănătate a populației. Primarul a solicitat și dotări pentru SMURD și serviciul de Pompieri, precum și reînființarea unui punct de lucru al Jandarmeriei la Șomcuta Mare.

carmen dan la somcuta

Ministrul a dat asigurări că toate solicitările vor fi analizate în baza documentele de fundamentare transmise de primarul orașului Șomcuta Mare și, până la finalizarea lucrărilor se vor aproba și numărul de posturi necesar pentru înființarea SMURD la Șomcuta Mare.

 

Lăsaţi un răspuns