Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Lucru bine făcut! Document semnat, după un an, de Iohannis

Rețete lucrului „bine făcut” a fost aplicată de șeful statului și în cazul Corului bărbătesc din Finteușu Mare. Anul trecut, Corul din localitatea Finteușu Mare (aparținătoare orașului Șomcuta Mare) a împlinit 100 de ani de activitate.

cor finteusCentenarul corului a fost marcat în perioada 8-9 septembrie 2018, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare, împreună cu Asociația corală.

În semn de recunoaște a întregii activități, solicitarea pentru acordarea unei distincții prezidențiale și documentația aferentă au fost transmise, prin Ministerul Culturii, către Administrația Prezidențială, în luna mai a anului trecut. „Pas cu pas”, documentele au fost analizate, iar, după un an (în 23 mai 2019), președintele României, Klaus Iohannis a  semnat Decretul  de decorare a Corului Bărbătesc din Finteuşu Mare, judeţul Maramureş.

„În semn de apreciere a dăruirii şi pasiunii cu care a promovat arta corală, pentru talentul interpretativ prin care a pus în valoare cântecul popular românesc, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzica” Corului Bărbătesc din Finteuşu Mare, judeţul Maramureş”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

„Șeful statului e ocupat. Iarna schiază, vara se plimbă, iar, mai nou, îl vedem și în campanie electorală. Cred că tot un gest electoral e și semnarea acestui Decret. E bine că a semnat și acum … după un an. Știți proverbul: Mai bine mai târziu decât niciodată! Poate în campania pentru Prezidențiale o să le îmnâneze distincția”, a spus zâmbind Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

 

Lăsaţi un răspuns