Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Sărbătoare: Zilele culturale ale orașului Șomcuta Mare

Șomcuta Mare îmbracă straie de sărbătoare. În perioada 22-23 iunie administrația locală organizează Zilele Culturale ale orașului Șomcuta Mare. Ediția din acest an se desfășoară sub egida ”Cultură, tradiție și continuitate în Țara Chioarului”.

În cadrul acestei manifestări vor avea loc concerte corale, concerte folclorice și de muzică ușoară, expoziție de fotografie cu construcții vechi din Țării Chioarului, biserici de lemn, costume populare.

zilele culturale somcuta„A devenit o tradiție ca de Sânziene, să organizăm <Zilele culturale ale orașului Șomcuta Mare>. Evenimentul va debuta, sâmbătă (ora 12.00) cu parada portului popular, urmată de și Festivalul de folclor <Hori și joc în Maramureș>. Seara, se va organiza un concert în aer liber susținut de Andrei Petruș, Antonia Criste, <Trubadurii> Band și trupa <Talisman>, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Primarul a mai spus că ziua de duminică este destinată muzicii populare și concertelor corale.

„Duminică pe scenă vor urca mai multe coruri din Chioar și corul Grănicerii din Voislov (Caraș Severin), soliști și grupuri folclorice din Chioar, grupul folcloric din Nadvirna (Ucraina), iar Ansamblul Folcloric Național Transilvania și invitații vor susține un regal folcloric. Printre invitați se regăsesc Vasile Coca, Ioana Pricop, Ionuț Sima, Oana Bozga-Pintea etc”, a subliniat primarul.

Lăsaţi un răspuns