Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Concert de suflet a corului din Vălenii Șomcutei, la Roma

 „De suflet din România” – sub această denumire s-a desfășurat, în Italia, concertul de muzică religioasă și patriotică, a corului de bărbați din Vălenii Șomcutei.

cor din valeni la roma

Zilele trecute, corul de bărbați din Vălenii Șomcutei (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare) a efectuat o deplasare în Italia pentru a susține concert în comunitățile de români. Unul dintre acestea a avut loc în biserica Dumitru cel Nou din Basarabi, aflată în cartierul Borghesiana din Roma. Vocile corului au umplut de emoție inimile românilor departe de casă.

În timpul Sfintei Liturghii au dat răspunsul soborului de preoți slujitori în altar, iar la final, în biserică au răsunat cântece patriotice.

Deplasarea s-a efectuat cu sprijinul părintelui vicar Augustin Vasile, a Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare și a Consiliului Județean.

„Mulțumim Racsan Maria și Florian pentru frumoasa primire precum și părintelui protoiereu Nicolae Strugaru și tuturor credincioșilor acestei parohii pentru ospitalitate”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Lăsaţi un răspuns