Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Inspector școlar: Azi nimeni nu mai știe să facă Învățământ fără auxiliare didactice

”Oare suntem pe direcția bună?”, se întreabă Natalia Fornvald, inspector școlar pentru învățământul primar, făcând referire la utilizarea caietelor tip și a auxiliarelor didactice. Inspectorul școlar recunoaște că, în calitate de părinte, a ajuns să cumpere caiet tip și la Educație tehnologică.

natalia forndvald„Sunt consternată. Azi nimeni nu mai știe să facă Învățământ fără caiete tip și auxiliare didactice. Îmi pare rău pentru toți cei care au devenit sclavii lor. Și spun asta nu pentru industria din spate, ci pentru că aceste resurse sunt gândite de persoane care nu cunosc clasa cu care cadrele didactice lucrează. Eu, personal, nu am apelat niciodată la ele. Am știut că am programă școlară și manual. Când am dorit să aleg alte texte pe care să lucrez le-am ales. Am aprofundat prin exerciții gândite de mine tot ce am constatat pe parcursul orei că aș vrea să mai insist. Am știut mereu ce și cât poate fiecare elev din clasă. Am văzut unde e neputiința lui și m-am reinventat ca dascaliță pentru fiecare în parte. Pentru copiii triști am compus cântecele vesele, pentru copiii supradotați am umplut timpul cu altceva decât pentru restul clasei, pentru elevii care aveau nevoie de curaj am găsit motivație, pentru părinții absurzi am găsit argumente și pentru mine am avut un singur gând: să îmi merit salariul la sfârșit de lună. Nu am comparat copiii, pentru că nici mie nu-mi place să fiu comparată! Nu i-am etichetat, pentru că am vrut respectul lor! Nu am fugit de cei predispuși izolării, pentru că ei aveau cea mai mare nevoie de atenția mea!”, a mărturisit Natalia Fornvald.

Inspectorul școlar a mai spus că sunt demni de laudă dascălii care își gândesc singuri fișele de lucru, care reușesc să vadă sufletele copiilor cu emoțiile și așteptările lor, dar și cei care pot intra în sala de curs cu zâmbetul pe buze. „Cinste și prețuire celor care nu intră în sala de clasă fără schița de lecție! Respect celor care în pauze se joacă cu copiii, nu doar asigură paza sau nici măcar atât”, a punctat inspectorul.

Natalia Fornvald le-a recomandat celor care solicită relații despre auxiliarele didactice să își gândească singuri propriile resurse astfel încât eficiența la catedră să fie maximă.

Lăsaţi un răspuns