Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Sărbătoarea fermierilor la Șomcuta Mare

„Să respectați rasă, masă, casă”, a fost sfatul dat fermierilor de dr. Ing. Ioan Mihalca, șeful Centrului Regional de Zootehnie. Acesta a răspuns prezent, alături de alți reprezentanți ai instituțiilor din agricultură, la invitația lansată de Gheorghe Buda, președintele Asociației județene a crescătorilor de ovine și caprine „Maramureșul”, de a participa la expoziția de ovine, eveniment organizat la Șomcuta Mare.

asociatia crescatori ovineȘomcuta Mare a găzduit, duminică, 27 octombrie, a XIII-a ediție a expoziției de ovine și caprine. Evenimentul a fost organizat de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.  Mesaje de bun venit și prezentarea invitaților a fost făcută de Gheorghe Buda, președintele asociației. Sfaturi pentru fermieri au fost transmise de Virgil Țânțaș, directorul Direcției Agricole Maramureș, Florin Urs, director al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Ioan Mihalca, șeful Centrului Regional (Nord-Vest) de zootehnie, dar și prof. Ioan Pădeanu, prof. Ioan Tapalagă, ing. Ștefan Cisnădie.  Au fost amenajate peste 50 de standuri pentru ovinele aduse de cei 40 de fermieri. Pentru cele mai frumoase exemplare din ferme, crescătorii de ovine au fost premiați.

oiGheorghe Buda i-a felicitat pe fermieri și a subliniat că de la o ediție la alta se vede seriozitatea crescătorilor de ovine, aceștia prezentând la expoziție efective din ce în ce mai frumoase și mai valoroase. De asemenea, Ioan Mihalca a subliniat că în ultimii ani se vede sprijinul Ministerul Agriculturii care a venit în sprijinul crescătorilor de ovine și caprine cu subvenții și sprijin financiar. Mihalca i-a sfăturit pe crescătorii de ovine să nu renunțe la această îndeletnicire tradițională, chiar dacă uneori simt că le este greu. „Vorba aia: Fie anul cât de greu, oaia mai aduce un leu”, a încheiat Mihalca.

 

Lăsaţi un răspuns