Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

CJ Maramureș, la Târgul de Turism al României

Păstrând tradiția ultimilor ani, Consiliul Județean (CJ) Maramureș este prezent și la această ediție de toamnă a Târgului de Turism al României, eveniment care se va desfășura în perioada 14-17 noiembrie 2019 la Romexpo, București. Târgul de Turism al României își propune promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din România, în scopul consolidării turismului autohton, dar și organizarea de conferințe și sesiuni de dezbateri care tratează provocările cu care se confruntă această industrie.

ansamblul transilvaniaÎn cadrul târgului, instituția Consiliului Județean Maramureș va fi reprezentată de consilieri ai Biroului de Informare Turistică, cărora li se vor alătura reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș. Oferta turistică a județului Maramureș va fi promovată și de către reprezentanți ai unor unități de cazare.

În amenajarea standului se vor regăsi elemente decorative specifice țărilor Maramureșului, puse la dispoziție de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în timp ce corpul de balet și instrumentiștii Ansamblulului Folcloric Național Transilvania vor introduce auditoriul în spiritul optimist al folclorului maramureșean, prin momente artistice inedite. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să deguste bucate tradiționale oferite de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş, dar și să participe la demonstrații de meșteșuguri tradiționale maramureșene susținute de Maria Zapca, meșter popular din Săpânța, care duce mai departe arta țesutul și a torsului.

B.P.  

 

Lăsaţi un răspuns