Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Episcopul Bizău, în vizită pastorală la Șomcuta Mare

Unitate și înțelegere la Șomcuta Mare, chiar și atunci când vine vorba despre religie. „Acolo unde este înțelegere și unitate se poate face treabă. La Șomcuta, oamenii sunt uniți, iar ortodocșii cu catolicii trăiesc în înțelegere, fără ranchiună, cum se întâmplă prin alte locuri”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarului orașului Șomcuta Mare, prezent duminică la un eveniment găzduit de Parohia greco-catolică din Șomcuta Mare.

Vasile Bizău, episcop greco-catolic al Maramureșului, s-a deplasat, duminică, la Somcuta Mare pentru a face o vizită pastorală la Parohia greco-catolică, Protopopiatul Chioar. Episcopul a fost întâmpinat de Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

v. bizaugheorghe buda, vasile bizauSfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată de ierarh împreună cu un sobor de preoți, în frunte cu părintele paroh de Șomcuta și protopop de Chioar, Vasile Butean.

„Această vizită pastorală reprezintă un motiv de bucurie pentru credincioșii greco-catolici din comunitatea noastră. Nu este pentru prima dată când Preasfințitul episcop vizitează comunitatea din Șomcuta Mare, fiind prezent, în rândul credincioșilor, și cu alte prilejuri. Chiar și în anul 2016 a fost alături de noi, când a binecuvântat noul sediu al Protopopiatului Greco-Catolic Chioar”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.  

Lăsaţi un răspuns