Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 decembrie 2021

Inaugurare și sfințire la Buciumi. Instituție cu numele preotului Lazăr

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril are o însemnătate aparte pentru Buciumi, localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare. În fiecare an, în 8 noiembrie, se marchează hramul bisericii ortodoxe din localitate. În biserica de la Buciumi, vineri, începând cu ora 10.00, se va oficia Sfânta Liturghie, iar preotul Ciprian Coza va avea alături și alți preoți – fii ai satului.

scoala buciumi 1După slujba religioasă se va face inaugurarea și sfințirea unității de învățământ din localitate. „Imobilul a fost reabilitat în totalitate. Este vorba de un proiect în valoare de 1.015.007,50 lei, investiția fiind realizată cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

De asemenea, tot în această zi, la Căminul Cultural, se va păstra un moment de reculegere în memoria preotului Marius Lazăr. „De curând, Consiliului Local Șomcuta Mare a adoptat o hotărâre conform căreia Căminul Cultural din Buciumi va primi numele preotului Marius Lazăr, fiu al satului, om de cultură și fost consilier cultural al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, dar și dirijorul care a avut o contribuție însemnată la ridicarea nivelului calitativ al corului din Buciumi”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Inaugurare și sfințire la Buciumi. Instituție cu numele preotului Lazăr”

  1. functionar public spune:

    Fara sfintire nu se poate?! terminati cu excesele intr-un stat laic, cu invatamant laic, intr-o republica laica! Nu suntem Stat cu biserica nationala, nici chiar Republica Islamica…

Lăsaţi un răspuns