Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Program modificat la Prefectură şi servicii publice

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus – COVID19 și adoptarea măsurilor de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, prefectul Nicoale-Silviu Ungur a dispus următoarele măsuri în scopul prevenirii și răspândirii virusului: accesul cetățenilor va fi permis doar în spațiul special rezervat pentru depunerea documentelor în vederea apostilării la registratura instituției, între orele 9.00-11.00, respectiv 9.00-13.00 pentru celelalte documente; audiențele pentru cetățeni se vor realiza doar prin intermediul mesageriei electronice, se vor transmite solicitările la adresele de email: prefect@prefecturamaramures.ro; petitii@prefecturamaramures.ro; pentru transmiterea documentelor din teritoriu de la instituțiile publice se vor utiliza serviciile poștale, dacă volumul acestora este foarte mare sau mesageria electronică.

palatul-administrativ-baia-mareActivitatea de relații cu publicul la nivelul instituției se va desfășura fără interacțiunea directă a angajaților noștri cu personal din afara instituției. Cetățenii pot trimite solicitări la adresa de e-mail petitii@prefecturamaramures.ro De asemenea, pot solicita informații suplimentare la numărul de telefon 0262 2150001.

Instituțiile publice deconcentrate, alte instituții publice, vor transmite documentele scanate, în format electronic, la adresele de e-mail, cunoscute și comunicate de către angajații instituției noastre. Organizațiile neguvernamentale, societăți comerciale, asociațiile și alte entități vor transmite solicitări sau vor purta corespondență cu instituția noastră, prin intermediul mesageriei electronice la adresa de e-mail prefect@prefecturamaramures.ro

La cele două servicii publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, respectiv serviciul public comunitar de pașapoarte programul de lucru cu publicul se va desfășura, până la data de 31 martie a.c., exclusiv în baza programarilor electronice realizate online pe platformele www.drpciv.ro și www.epasapoarte.ro Programul de lucru al punctelor de lucru din teritoriu al serviciului public comunitar de pașapoarte, de la Sighetu Marmației și Borșa se suspendă. Persoanele care și-au făcut programări online la aceste puncte de lucru sunt rugate să își facă programare online pe platforma www.epasapoarte.ro pentru sediul din municipiul Baia Mare, strada Aleea Școlii nr.1.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate, în original.

Pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoarte simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original. Se recomandă cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat – cheltuieli de expediție 8 lei + TVA. În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

Lăsaţi un răspuns