Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Condiţii decente pentru producătorii agricoli, în Şomcuta Mare

Primăria Şomcuta Mare a luat măsuri astfel încât producătorii agricoli locali să nu mai vândă produse la margine de drum. Micii producători agricoli nu îşi vor mai putea vinde produsele pe trotuarele din centrul oraşului.

comert strada„În prag de Sărbători Pascale am amplasat, în zona centrală a oraşului, mese destinate producătorilor agricoli, astfel încât desfacerea produselor să se desfăşoare în condiţii civilizate. Acestea vor putea fi utilizate în baza unui certificat de producător, după achitarea unei taxe de închiriere temporară”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

Edilul a mai precizat că având în vedere situaţia generată de coronavirus şi măsurile impuse de la nivel central, pentru protejarea populaţiei împotriva îmbolnăvirii, în zona de desfacerea a produselor agricole se va face, zilnic, dezinfecţie, iar producătorii vor fi obligaţi să respecte condiţiile de igienă. De asemenea, primarul solicită cumpărătorilor să respecte măsurile dispuse prin ordonanţele militare (distanţă, măsuri de protecţie, ore în care se permite ieşirea din casa a vârstnicilor etc).

Lăsaţi un răspuns