Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Fonduri de la CJ pentru testarea persoanelor carantinate

Consiliul Județean (CJ) Maramureș va asigura fondurile necesare achiziționării testelor rapide (50.000 de lei) și va realiza procedurile de achiziție a acestor teste, precum și predarea lor către reprezentanții partenerilor: Crucea Roșie și Serviciul de Ajutor Maltez. Consiliul Județean va urmări utilizarea testelor de către voluntarii din cadrul organizațiilor partenere, cu respectarea instrucțiunilor Direcției de Sănătate Publică, va participa prin mijloace proprii la realizarea și buna desfășurare a tuturor acțiunilor specifice și va centraliza situațiile privind utilizarea testelor rapide, a precizat Gabriel Zetea, preşedinte CJ Maramureş.

test coronavirusCrucea Roșie Română – Filiala Maramureș, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare vor realiza procedura de testare prin intermediul voluntarilor proprii, în centrele de carantină din județ, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție personală și dotarea acestora cu echipament de protecție corespunzător, sub directa coordonare a Direcției de Sănătate Publică.

În realizarea operațiunilor de testare, aceștia vor colabora permanent cu Direcția de Sănătate Publică, întocmind și comunicând zilnic către Consiliul Județean Maramureș stadiul utilizării testelor pentru fiecare centru de carantinare în parte. Orice problemă apărută cu ocazia desfășurării activităților de testare va fi comunicată de îndată Consiliului Județean Maramureș. De asemenea, organizațiile partenere vor garanta respectarea confidențialității datelor și a informațiilor cu privire la persoanele supuse testării și la rezultatele testelor.

 

 

B.P.

 

 

Lăsaţi un răspuns