Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Gheorghe-Ioan Buda – un primar gospodar

Şomcuta Mare, până acum câţiva ani – un oraş împietrit la statutul de comună – a început să-şi schimbe imagnea. Schimbarea a început odată cu alegerea în funcţia de primar a lui Gheorghe Buda. Nu era străin de administraţie, aşa că nu i-a fost greu să afle hibele proiectelor care nu-şi mai găseau finalitate (aducţiune apă, canalizare, asfaltare etc) sau să implementeze altele noi.

Ajuns primar, Gheorghe-Ioan Buda s-a apucat de treabă. Toate erau urgente, toate erau aşteptate de comunitate. Toată lumea îşi dorea să vadă că lucrurile se mişcă. A gândit ca un om gospodar: a gestionat fondurile astfel încât să poată realiza cât mai multe proiecte. Cu prioritate s-a asfaltat curtea liceului şi spaţiile de parcare din zona căminelor culturale, iar apoi, pe raza oraşului, au început să apară: parc de joacă, lămpi cu LED pentru iluminat stradal, bază sportivă, extinderi de reţele de gaz, s-au dat în folosinţă  blocurile sociale, s-a înfiinţat staţia SMURD etc.

Reţeaua de canalizare din Şomcuta Mare – un proiect cu „beţe în roate” – a rămas tot în sarcina primarului Buda. De cea mai mare anvergură – proiectul de reabilitare a străzilor din Şomcuta Mare – a transformat oraşul în şantier.

Nici localităţile aparţinătoare nu au fost lăsate uitării. Fiecare localitate are Căminul Cultural reabilitat, are şcoli în stare bună, drumuri pietruite sau asfaltate, sisteme de supraveghere video şi iluminat public etc. Alte proiecte care vizează aducţiuni de apă, canalizare, asfaltări, amenajări, sunt în stadiul de finanţare. Nu vom înşira aici toate proiectele realizate, toate fiind vizibile, însă trebuie „să dăm Cezarului ce-i al Cezarului.”

gheorghe buda, candidat

„Am muncit pentru binele comunităţii. Acesta a fost scopul pentru care am venit în primărie şi nu cred că am dezamăgit pe cei care şi-au pus speranţe în mine. Trebuie să recunoaştem, însă, că am avut alături şi Consiliul Local, care a înţeles nevoile comunităţii şi nu a pus beţe în roate. Mai sunt multe de făcut şi le vom face, însă pentru a finaliza proiectele aflate în lucru şi pentru a le implementa pe cele care sunt la un pas de finanţare este nevoie de seriozitate şi continuitate. Nu mă voi opri din drum, voi mergem mai departe”, a mărturisit primarul Buda, candidat pentru un nou mandat de primar din partea Coaliţiei pentru Maramureş (CMM).

În concluzie, trebuie să recunoaştem că în comparaţie cu edilii precedenţi, Gheorghe Buda chiar a punctat bine la capitolul „Realizări” şi îi vine ca o mănuşă sintagma de „Primar gospodar”.

 

Lăsaţi un răspuns