Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Plângere pe numele unui membru USR. Ameninţări şi injurii la adresa unui jurnalist

Conducerea ziarului online MaramureşMedia.ro a depus plângere pe numele unui membru USR Şomcuta Mare, urmare a ameninţărilor şi cuvintelor jignitoare aduse unui jurnalist. De asemenea, o altă sesizare vizează atacul produs asupra site-ului în perioada 6-8 septembrie, după ce MaramureşMedia a prezentat date şi imagini despre Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean.

Astăzi, pe o reţea de socializare organizaţia locală a USR Şomcuta Mare s-a declarat deranjată în urma dezvăluirilor făcute de MaramureşMedia privind jocurile de culise din plan local şi înţelegerile făcute „pe sub masă” (nu în baza unui protocol politic) care să-i permită liderului local, Cosmin Bârlea, să acceadă la funcţia de viceprimar al oraşului. Ca o replică la articolul de presă, pe reţeaua de socializare, cei de la USR au bătut apa în piuă în frazele înşiruite. Au lovit într-un jurnalist al publicaţiei noastre şi făcând trimitere la candidatul PSD la primăria oraşului Şomcuta Mare, cu toate că acesta nu are nicio implicare privind dezvăluirile făcute, singura explicaţie fiind că „toată lumea dă în pomul cu roade”.

 foto usr

Conform proverbului „A auzit clopotul, dar nu ştie de la ce biserică”, pentru articolul semnat de unul dintre colegii noştri a fost atacată o colegă – un bun jurnalist cu 23 de ani de experienţă editorială şi care a fost denumit de cei de la USR „pseudo jurnalist”.

Din respect pentru cititori şi pentru o bună informare facem următoarele precizări:

  1. MaramureşMedia nu este un ziar „subvenţionat” ci îşi desfăşoară activitate în baza unor contracte de publicitate.

  2. În conformitate cu legile în vigoare, orice publicaţie media are dreptul de a încheia contracte de publicitate cu persoane fizice, juridice, partide politice etc. USR nu a solicitat încheierea unui astfel de document, iar în cazul în care doresc acest lucru, au timp să o facă şi, în caz de nevoie, pot fi promovaţi şi gratuit.

  3. Deoarece cei de la USR se declară deranjaţi de termenul cârciumar, facem precizarea că, în conformitate cu Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, cârciumar înseamnă proprietar de cârciumă (n.red. închiriată în cazul prezentat). Cu alte cuvinte, candidatul se simte jignit de meseria pe care şi-a ales-o. Ne întrebăm ce reacţie avea dacă l-am fi promovat sub titulatura de „doctor” sau „inginer” într-un anume domeniu.

  4. Înşiruirea USR face referire la dezvăluiri din „viaţa privată al unui candidat”, însă fără a preciza ce anume deranjează: datoriile la bugetul local, studiile nefinalizate sau acel dosar aflat pe rol la Judecătoria Baia Mare, un dosar ca oricare altul, cu date la care are acces orice cetăţean.

  5. De la apariţie şi până în prezent MaramureşMedia nu a încheiat niciun contract cu Primăria Şomcuta Mare în baza căruia să „aibă acces la banul public pentru propria bunăstare” – conform acuzaţiilor făcute cu USR.

Grav este că această înşiruire de fraze a fost precedată de o conversaţie telefonică în care s-a recurs la ameninţări (de natură penală), injurii şi insulte, la adresa unei colege (neimplicate în redactarea textului), ceea ce face obiectul unei plângeri depuse la poliţia oraşului.

În atare condiţii, transmitem celor de la USR că atacurile şi ameninţările nu vor reuşi să intimideze redactorii MaramureşMedia. Redactorii noştri îşi vor face în continuare meseria, iar celor care sunt deranjaţi de dezvăluirile făcute le recomandăm să înghită cât pot mesteca.

Echipa MaramureşMedia

 

 

foto: USR

PS: Ilustrarea este ingenioasă. Ne-a plăcut foarte mult, astfel că ne-am permis să o promovăm. Sperăm să colaborăm şi pe viitor.

 

 

Lăsaţi un răspuns