Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

„Primul ghiozdan” a ajuns la Şomcuta Mare

„Primul ghiozdan” a ajuns, astăzi, la Şomcuta Mare. Este vorba despre ghiozdanele destinate copiilor care încep clasa pregătitoare.

primul ghizdanÎn baza unui parteneriat încheiat între Consiliului Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean și primăriile din județ, (excepție făcând Baia Mare și Sighetu Marmației), copiii care încep clasa pregătitoare vor găsi pe bancă, în prima zi de şcoală, câte un ghiozdan echipat. Proiectul a fost demarat în anul 2017, la inițiativa consilierului județean Liliana Moga, a fost susținut de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

2.322 de ghiozdane vor ajunge, în aceste zile, la toate unităţile de învăţământ din judeţ. „Sunt pregătite ghiozdane pentru toţi copilaşii care, din acest an şcolar, încep clasa pregătitoare. Ghiozdanele sunt echipate şi vor ajunge la copii în prima zi de şcoală”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare. Acesta a mai subliniat că, tot în această perioadă se discută detaliile privind începerea noului an şcolar, având în vedere perioada de pandemie şi variantele care pot fi implementate, astfel încât elevii să poată frecventa şcoala în condiţii de siguranţă.

Lăsaţi un răspuns