Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Lecţie de omenie: Viaţă salvată de Mihai Dunca şi Răzvan Chiş

Încă o dovadă că, în Şomcuta Mare, poliţiştii şi asistenţii medicali sunt oameni înainte de a fi profesionişti. În urmă cu câţiva ani, au salvat viaţa unui nou-născut aruncat într-o zonă periferică a oraşului Şomcuta Mare, pe care apoi l-au botezat, iar acum ne mai dau o lecţie de viaţă despre ceea ce înseamnă a fi întâi om şi apoi profesionist în meseria pe care o practici. În cel mai recent caz este vorba despre agentul şef adjunct Mihai Dunca de la Biroul Poliţiei Rutiere Şomcuta Mare şi asistentul medical, Răzvan Chiş, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

dunca si razvanÎn după-amiaza zilei de vineri, 9 octombrie, cei doi au salvat din nou viaţa unui om. Mihai Dunca era în timpul programului de muncă şi, printr-un apel la 112, se anunţa că un bărbat a suferit un accident. Era un om în vârstă care, în centrul oraşului Şomcuta Mare, căzuse de pe bicicletă. Poliţistul l-a găsit cu o plagă la picior care sângera abundent. L-a chemat în ajutor pe Răzvan Chiş, asistent medical la Serviciul de Ambulanţă Maramureş. Bătrânul avea artera femurală secţionată, astfel că, pentru a opri hemoragia, cei doi au improvizat un garou şi au făcut tot ce au ştiut până să ajungă un echipaj SMURD.

Pacientul, în vârstă de 89 de ani, a fost preluat, apoi, de un echipaj, SMURD şi transportat de urgenţă la spital.

Gestul lor nu a trecut neobservat în comunitate. Ca autoritate locală, Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare, a ţinut să-i felicite pe cei doi: „Profesionalismul şi prezenţa de spirit şi-au spus cuvântul. Gestul a preciabil şi respectabil. Le transmit, pe această cale, felicitări!”.

 

 

Lăsaţi un răspuns