Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 23 mai 2024

Răsturnare de situație în dosarul Sorinei Pintea

Răsturnare totală de situație în cazul dosarului Sorinei Pintea. Instanța a luat o hotărâre în privința fostului ministru al Sănătății. Decizia este definitivă.

Capital.ro arată că Tribunalul Bucureşti a decis, că această instanţă nu are competenţa de a judeca dosarul în care fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea este acuzată de luare de mită, cauza fiind trimisă la Tribunalul Maramureş.

sorina-pintea-800x621Decizia, care este definitivă, a fost luată după aproape şapte luni de la momentul în care DNA a trimis dosarul în instanţă.

„În baza art. 47 alin. 3 Cod proc. pen. admite excepţia de necompetenţă teritorială a T.B. Secţia I Penală. În baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Maramureş. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.12.2020”, se arată în decizia tribunalului.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ din Baia Mare, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

 

 

 

Lăsaţi un răspuns