Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Activistă AUR mânată în luptă de interese personale şi politice

O aprigă activistă a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), apărută de nicăieri, face vâlvă prin zona Chioar din Maramureş. Spune că-şi are originile într-o localitate aparţinătoare oraşului Şomcuta Mare şi a intervenit în problema gestionării deşeurilor, unde interesul politic a fost repede remarcat. Apoi s-a lăsat mânată în luptă pentru a-şi rezolva şi câteva probleme personale.

palencUrmând tipologia: „Unde e AUR e scandal”, tânăra activistă nu stă foarte bine la capitolul respect pentru cei din jur, fapt ce reiese din discurs şi comentariile pe care adesea le face. Pentru ea, un profesor, prin mâna căruia au trecut zeci de generaţii, nu este altceva decât un candidat pe listele unui partid, iar aleşii locali nu reprezintă mai mult decât elevii pe care-i are ea la clasă. Ea este cea care se pricepe la toate şi se prezintă ca fiind inginer şi dascăl (n.red. cu grad didactic, dar fără titularizare, într-o şcoală pentru copii cu nevoi speciale), titulatură care, pentru cei trecuţi de prima tinereţe, aminteşte de o femeie doctor-inginer vestit, specialist în polimeri. Chiar dacă meseria de dascăl este una nobilă, de formator, modelator, îndrumător, felul în care se manifestă tânăra de la AUR nu evidenţiază nimic din toate acestea. Mai mult, prin fiecare intervenţie dă dovadă de amatorism.

Pe reţelele de socializare a fost botezată: „Şoşoacă de Maramureş”, şi tot pe reţele de socializare îşi prezintă intervenţiile şi realizările. Dintr-o filmare, postată zilele trecute, aflăm că activista a fost prezentă la o şedinţă a Consiliului Local Şomcuta Mare, prezenţa acesteia fiind justificată printr-o intervenţie cu scop de a-şi rezolva câteva probleme personale. Vrea să beneficieze de utilităţi la cabana pe care şi-a construit-o. Imobilul nu are apă curentă şi nici alimentare la energie electrică, astfel că a solicitat autorităţilor locale să se ocupe de rezolvarea acestor probleme. În opinia acesteia, racordarea la reţeaua de apă s-ar putea face odată cu realizarea reţelei din Runc, iar de energie electrică ar putea beneficia prin extinderea reţelei, cu toate că în zona în care există două, trei căbănuţe. Nu zicem noi că n-ar trebui rezolvate şi aceste probleme, însă credem, în continuare că administraţia Şomcuta are multe alte priorităţi care implică un număr mare de beneficiari. Să nu uităm că au fost ani în care, în Şomcuta, nu s-a făcut mai nimic, iar lucrurile au început să se mişte abia de câţiva ani încoace. Prin munca celor din administraţia locală, nu a activiştilor de partid, s-au reabilitat cămine culturale, s-a finalizat baza sportivă, s-a amenajat locul de joacă pentru copii şi exemplele ar putea continua. Mai mult, participând la şedinţele de Consiliu Local cu scop de a-ţi rezolva problemele personale nu înseamnă că te implici pentru binele comunităţii. În schimb, te poţi alătura grupului cârcotaşilor Gică-contra, specialişti în de toate, care, indiferent ce se face în Şomcuta, ei sunt primii care ştiu că: ori e ilegal, ori e imoral, ori se lucrează fără proiect, ori e fără finanţare şi fără comisie de recepţie, de parcă în administraţia locală ar profesa doar cei care nu mai iubesc libertatea.

Parafrazându-l pe Creangă („….dacă-i copil, să se joace, dacă-i cal, să tragă şi dacă-i popă, să citească!“), i-am recomanda activistei AUR: dacă-i dascăl, să dea lecţii la clasă şi să lase proiectele şi strategiile în grija celor care cunosc şi ştiu să facă administraţie.

 

 

foto: Facebook

 

 

Lăsaţi un răspuns