Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Bilete de călătorie pentru persoane cu dizabilități transmise prin poștă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș transmite prin poștă biletele de călătorie gratuită persoanelor cu dizabilități, măsura fiind aplicată pentru respectarea regulilor de distanțare socială și prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în contextul pandemiei COVID19.

DGASPCMM-bilete-calatorieÎncepând cu acest an, noutatea o reprezintă faptul că persoanele cu dizabilități și reprezentanții lor legali pot decide dacă vor folosi mașina proprie pentru deplasări, caz în care beneficiază de decontarea carburantului, sau dacă optează pentru biletele gratuite de transport.

În cazul în care se optează pentru acordarea gratuității la transportul interurban în baza biletelor de transport interurban, persoana nu poate solicita decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul. Exprimarea opțiunii persoanei cu dizabilități pentru biletele de transport interurban sau pentru decontarea carburantului se face prin completarea cererii prevăzute în Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 1118/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, precum și pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 24 alin. 9 și 10 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Cererea pentru exprimarea opțiunii pentru acordarea gratuității la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul poate fi descărcată din secțiunea Formulare, de pe pagina de internet a instituției, www.dgaspcmm.ro.

Lăsaţi un răspuns