Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului ajută persoanele nevoiașe

Ne aflăm în Săptămâna Patimilor în care creștinii adevărați sunt părtașii unui post aspru, cu multă milostenie, bunătate și tristețe. În sfintele lăcașe de cult se oficiază rugăciuni specifice la care participă un număr mare de credincioși. Fiecare încercă să se abțină de la multe lucruri cotidiene obișnuite și să fie mai bun pentru a fi cât mai vrednic de a participa la Învierea Domnul Nostru Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creștinătății.

casian filip, ips iustinNe bucurăm să constatăm că îndemnul slujitorilor bisericilor către enoriași de a ajuta persoanele instituționalizate și familiile nevoiașe este valabil și pentru sfințiile lor. Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a inițiat o amplă campanie de ajutorarea a persoanelor cu probleme sociale. Cel mai bun exemplu l-a dat Sfinția Sa, care din veniturile personale ajută familii nevoiașe, mai mici sau mai mari, cum este a noastră de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie. Cu toate că poartă de grijă asistațiilor de la Coroieni și Babța, nu-i uită pe ceilalți instituționalizați în alte centre din județele Maramureș și Satu Mare.

De asemenea, în atenția Preasfințitului Părinte Iustin s-au aflat mereu unitățile spitalicești, care au primit în dar materiale igienico-sanitare și aparatură necesară în aceste vremuri de Pandemie. Prin episcopi, protoierei, monahi sau preoți, dar mai ales prin Sectorul Social-Filantropic și Misionar, coordonat de părintele arhim. Casian Filip, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a desfășurat numeroase proiecte sociale. Biserica este alături de persoanele defavorizate în fiecare zi, nu numai de Paști și Crăciun. Aduce bucurie în sufletele oamenilor și îi vindecă sufletește. Promovează valorile spirituale, portul traditional și susține familia creștină.

Biserica trebuie apreciată si nu lăsată să fie blamată de cei care au alte interese. Se cuvine să multumim episcopilor Iustin și Timotei Sătmăreanul, pentru purtarea de grijă pe care o au atunci când vine vorba de ajutorarea oamenilor sărmani aflați în mari nevoi și multă suferință.

Doamne Ajută!

 

Lăsaţi un răspuns