Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

ATENȚIONARE: Se ridică doar deșeurile sortate corect

SC Drusal – operator de salubrizare – face un apel la populație privind selectarea deșeurilor.

Activitatea de colectare selectivă a deșeurilor a fost implementată de către DRUSAL SA în toată zona de operare, programele de operare fiind stabilite atât pentru zonele de blocuri, cât și pentru zonele de case.

În localitățiile pe care le deservește a fost introdus un program de colectare selectivă a deșeurilor adaptat fiecărei comunități în funcție de nevoile acestora. Acest program a fost realizat în parteneriat cu  autoritățiile locale.

pubela galbenaColectarea selectivă a deșeurilor nu este un proces care să depindă de un singur actor, responsabilitatea fiind a tuturor celor implicați, respectiv a operatorului de salubritate, a populației, a administrațiilor locale și a organizațiilor care preiau deșeurile și le valorifică.

În cazul în care populația nu face selectarea deșeurilor, operatorul de salubrizare nu va colecta deșeurile. Pentru gunoiul menajer trebuie utilizată pubela de culoare verde. În pubela verde nu are ce căuta: hârtie, lemn, cauciuc, deșeu din metal, cenușă iarbă, leșuri, nisip. De asemenea, pubela galbenă este utilizată pentru material plastic și metal. Pentru deșeuri din sticlă, se vor folosi containerele tip igloo, amplasate în fiecare localitate.

În următoarea perioadă, vor fi distribuite pubele negre cu capac albastru ce vor fi utilizate pentru deșeuri din hârtie și carton.

Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare: „Un reprezentant al primăriei cu atribuții pe linie de salubrizare participă, în această perioadă, la activitățile de colectare a deșeurilor de la populație și oferă explicații despre modul corect de selectare al deșeurilor. Vă rugăm să țineți seama de aceste informații și să tratați cu seriozitate procesul de selectare. De modul de recepționare al deșeurilor va depinde și în continuare tariful pe care îl plătim fiecare pentru acest serviciu. Mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”

 

Lăsaţi un răspuns