Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

„Tinerii Lei Baia Mare” – campioni naționali la șah

În perioada 12-20 iulie 2021 s-au desfășurat la Iași Campionatele Naționale de șah pe echipe de juniori la categoriile de vârstă: 8,10,12,14,16,18 și 20 de ani. Pentru prima dată în istorie, Clubul de Șah „Tinerii Lei Baia Mare” a reușit o performață incredibilă, obținând trei medalii naționale. Cea mai prețioasă dintre ele este AURUL la șah clasic. SARA ȘUNEA, LORENA IOANA OLTEAN și MIRUNA MARIA COVACI sunt DUBLE CAMPIOANE NAȚIONALE PE ECHIPE DE JUNIORI la șah clasic și blitz, precum și medaliate cu ARGINT la șah rapid, la categoria „Fete sub 10 ani”.

sahPe lista de start a competiției s-au prezentat echipe de la cluburile de șah: CS Universitar de Șah București, Micul Șahist Iași, ACS Logic Delta Tulcea, CS Politehnica Iași și ACS Cotnari Chess Academy. La sfârșitul competiției, echipa de fete s-a impus cu șase victorii din tot atâtea posibile, adjudecându-și titlul de CAMPIOANE  NAȚIONALE PE ECHIPE DE JUNIORI la categoria „fete sub 10 ani”.Performanța este cu atât mai remarcabilă întrucât Municipiul Baia Mare nu a mai fost reprezentat de foarte mulți ani de vreo echipă de juniori la Campionatele Naționale. Clubul de Șah „Tinerii Lei Baia Mare” este  înființat doar de patru ani și în scurt timp a reușit aceaastă remarcabilă performanță.

Fetele Clubului de Șah „Tinerii Lei Baia Mare” și sunt pregatite de instructorii de șah Lucian Adrian Griga și Iulian Eugen Negrea. Sara Maria Șunea  este pregătită de GM Lucian Miron. În 5-12 mai 2021 la RIN Grand Hotel din București, au avut loc Campionatele Naționale individuale pentru copii (8-12 ani) la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări, unde  Clubul de Șah „Tinerii Lei Baia Mare” a participat cu șase copii. Și aici, SARA MARIA ȘUNEA a reușit să fie dublă medaliată: două medalii de bronz la șah clasic și blitz, iar ANDRA ELENA POP POPESCU a reușit să obțină medalia de bronz la dezlegări.

Alte realizări importante ale copiilor din clubului băimărean: Mihai Andrei Savu (sub 8 ani – locul 14 șah clasic), Marian Gabriel Mureșan (sub 10 ani – locul 8 șah clasic), Andrei Cătălin Năsui (sub 10 ani – locul 15 șah clasic) și Ina Petcu (sub 10 ani – locul 14 șah clasic). Felicitari tinerilor șahiști băimăreni care fac cinste comunității și merită mai multă atenție din partea autorităților locale, județene, binefăcătorilor cu posibilități financiare, iubitorilor de sport și de performanță.

Lăsaţi un răspuns