Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Unul dintre cei mai buni manageri – schimbat din funcţie

Unul dintre cei mai buni manageri de spital din Maramureş a fost eliminat de la conducerea unităţii medicale. Spitalul se află în subordinea Primăriei Baia Mare.

 Din 1 februarie, economist Gabriela Hofer a fost înlocuită din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare. În locul acesteia a fost numit dr. Rareș Pop, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.

Decizia de încetare a mandatului de manager al lui Hofer a fost pusă pe seama unei evaluări cu calificativ “satisfăcător”(pentru activitatea din anul 2020), mai exact pentru depășirea parametrilor financiari la achiziția de medicamente. Este vorba despre perioada de pandemie, când spitalul TBC a fost unitate medicală suport pentru bolnavii de COVID, perioadă în care s-au achiziţionat mai multe medicamente decât era prevăzut în bugetul iniţial.

 

spital-tbc-baia-mare-400x356Gabriela Hofer a fost numită în septembrie 2016 manager al fostului Spital TBC, în urma câștigării unui concurs pe acest post. În 2019, în urma promovării unui nou concurs, Hofer a semnat un nou contract de management pentru funcţia de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Din calitate de manager al unităţii sanitare Hofer a demarat proiecte de importanţă majoră pentru unitatea medicală. Vorbim aici despre refacerea instalaţiilor, a sistemului de încălzire, dar şi proiectul de modernizare în valoare de peste 1,5 milioane de euro, cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).

Hofer a contestat în instanță decizia, cerând suspendarea executării actului administrativ. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Maramureş, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 16 febriarie.

Lăsaţi un răspuns