Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

462 acte de identitate eliberate in prag de alegeri

DOCUMENTE. In perioada premergatoare alegerilor prezidentiale, serviciile de evidenta a persoanei din judet au lucrat dupa un program prelungit. Masura a fost luata pentru a permite accesibilitatea spre aceste servicii a persoanelor care nu detin acte de identitate valabile, lucru care i-ar putea impidica sa-si exercite dreptul de vot.

Din statisticile Directiei de Evidenta a Persoanelor reiese faptul ca, la mijlocul lunii octombrie, aproximativ 12.000 de maramureseni aveau probleme in ceea ce priveste valabilitatea actelor de identitate, peste 9.000 dintre acestia fiind cetateni cu drept de vot. Reprezentantii serviciilor de evidenta a persoanelor sustin ca, majoritatea solicitarilor pentru preschimbarea actului de identitate au fost facute in ultima saptamana.

Directorul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor, Mariana Macarie a declarat ca sambata, 21 noiembrie, serviciile teritoriale de evidenta a populatiei din judet au eliberat 462 acte de identitate. Dintre acestea, 441 sunt carti de identitate, iar 21  carti de identitate provizorii.

Lăsaţi un răspuns