Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

480.000 buletine de vot pentru prezidentiale au fost aduse in Maramures

ALEGERI. Pregatirile pentru organizarea alegerilor sunt in toi. Reprezentantii Institutiei Prefectului sustin ca buletinele de vot pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale au fost aduse in Maramures. Sandu Pocol, prefectul judetului a subliniat ca buletinele sunt pazite si, in urmatoarele zile vor fi distribuite in judet.

 

„Buletinele de vot au fost depuse intr-o incapere sigilata si sunt pazita de jandarmi. Sunt peste 480.000 buletine de vot, care urmeaza sa fie distribuite primarilor, in baza unui proces verbal, iar mai apoi presedintilor celor 470 de sectii de votare constituite in teritoriu. De asemenea, s-au primit timbrele autocolante, tusierele, modelul tabelului electoral si declaratia pe proprie raspundere care urmeaza sa fie completate de catre persoanele aflate in tranzit si care voteaza in cele 78 sec?ii speciale de votare”, a declarat prefectul.

 

 Primarii unitatilor administrativ-teritoriale vor primi, in zilele urmatoare, o copie xerox dupa listele electorale permanente. In perioada 5-6 decembrie, la sediul Institutiei Prefectului se va institui serviciul de permanenta, prezenta fiind asigurata atat de catre conducere (prefecti, subprefecti), cat si de angajatii din subordine.

 

Biroul Electoral Central a emis o decizie prin care presedintii birourilor sectiei de votare vor aplica stampila de control pe ultima pagina a buletinelor de vot. O alta decizie BEC se refera la obligativitatea presedintilor birourilor sectiilor de votare de a fi prezenti sambata, 5 decembrie , la sectiile de votare pentru a prelua cererile alegatorilor cu drept de vot de a-si exprima optiunile electorala cu urna speciala.

Lăsaţi un răspuns