Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Actiune pentru responsabilizarea votului corect

INFORMARE. Angajatii din structurile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au iesi in strada. Nu este vorba de o actiune de protest, ci de o activitate, trasata de la centru, privind informarea populatiei despre importanta corectitudinii votului si consecintele ce pot aparea in caz de frauda electorala. Astfel, in prima parte a zilei de duminica, angajatii MAI au distribuit pliante informative in mai multe puncte din judet.

Angajati din cadrul structurilor din teritoriu ale Ministerului Administratiei si Internelor (Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Institutia Prefectului) au desfasurat, duminica, 15 noiembrie, actiuni de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la responsabilizarea votului corect si consecintele in cazul fraudelor electorale.

„In cadrul acestei actiuni, angajatii structurilor MAI au purtat discutii, cu cetatenii, despre importanta votului corect, respectarea prevederilor Legii nr.370/2004, republicata cu modificarile ulterioare.  Au fost impartite peste 2400 de pliante la targul auto din Baia Mare, punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmatiei, piata agroalimentara din Sighetu Marmatiei si in localitatile Viseu de Sus, Sarasau, Poienile de Sub Munte si Bistra”, a declarat Dan Buca, reprezentant Institutia Prefectului Maramures.

Tot in cadrul acestei actiuni, persoanelor cu drept de vot au fost informate despre infractiunile care pot fi savarsite la scrutinul pentru alegerea presedintelui Romaniei si pentru referendumul national. De asemenea, angajatii MAI au aratat si care sunt contraventiile care se aplica in cazul incalcarii legii, atat in perioada de campanie electorala, cat si in timpul desfasurarii procesului electoral. De asemenea, li s-a precizat despre posibilitatea sesizarii unei fapte care incalca prevederile legislatiei electorale la 112 (telefonul unic pentru apeluri de urgenta).

Lăsaţi un răspuns