Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Baia Mare si Tara Chioarului au votat cu PD-L, Valea Izei cu PSD si Boiu Mare cu liberalii

alegatori la votIn zona Borsa, Viseu, Somcuta Mare, Satulung, Remetea Chioarului PD-L a iesit invingator in primul tur de scrutin. PD-L s-a clasat pe primul loc si in comunele Coas si Sacalaseni, Grosi, Dumbravita si Miresu Mare.

Surprise au aparut in Baia Mare unde candidatul sustinut de PD-L a iesit invingator, castigand detasat in fata contracandidatilor. In Baia Mare, PD-L a ocupat loc fruntas cu 32% din totalul voturilor exprimate, urmat de PNL cu 26% si PSD cu 19%. De asemenea, la Sighetu Marmatiei, 35,53% din voturile inregistrate le-a primit Traian Basescu, 25.30% Mircea Geoana si 20,72% Crin Antonescu.

Liberalii au reusit sa adune voturi multe in cateva comunitatile cu primari PNL: Boiu Mare, Valea Chioarului, Copalnic Manastur.

De asemenea, PSD  a iesit destul de sifonat dupa primul tur de scrutin, clasandu-se pe loc fruntas doar in cateva localitati de pe Valea Izei (Botiza, Budesti, Bogdan Voda) si in comuna Asuaju de Sus si Bicaz.

Din rezultatele partiale mai reiese si faptul ca PD-L a obtinut peste 50% din voturile exprimate in Ulmeni, Moisei si Recea.

Lăsaţi un răspuns