Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Crin Antonescu ii cere lui Mircea Geoana sa dea seama privind vizitele sale la Moscova

SECURITATE. Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat joi, 12 noiembrie, printr-o scrisoare, presedintelui tarii, Traian Basescu, sa clarifice informatiile privind efectuarea unor vizite „secrete, private sau neoficiale” ale lui Mircea Geoana la Moscova. Antonescu a insistat pentru lamurirea acestei situatii, aratand ca, in perioada in care Geoana a efectuat vizita la Moscova, liderul PSD detinea calitatea de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Presedintele PNL si-a manifestat ingrijorarea privind posibilitatea prejudicierii securitatii nationale a Romaniei in urma discutiilor secrete pe care, se pare ca, Mircea Geoana le-a purtat in numele statului roman cu demnitari rusi.

Liderul liberal i-a solicitat sefului statului lamuriri urgente privind mandatul pe care Mircea Geoana l-a primit de la CSAT pentru a purta aceste discutii, precum si perioada in care acesta a fost acordat, daca acest lucru s-a intamplat.
Printr-un comunicat de presa remis de PNL se arata ca  presedintele liberalilor  i-a cerut lui Traian Basescu sa informeze opinia publica in ce masura vizitele si discutiile purtate de Mircea Geoana cu oficialii guvernamentali rusi au un impact direct asupra securitatii nationale. „Avand in vedere calitatile domnului Mircea Geoana la data vizitelor, va rugam domnule presedinte sa informati opinia publica daca vizitele si  discutiile purtate de acesta cu oficialii guvernamentali au relevanta si impact in domeniul securitatii nationale, fiind de natura a afecta interesul national, in situatia lipsei de transparenta decizionala”, se arata intr-un comunicat de presa.

Presedintele PNL a afirmat ca l-a criticat intotdeauna pe Traian Basescu pentru maniera inacceptabila in care a tratat relatia cu Federatia Rusa, care ar fi trebuit sa se caracterizeze prin normalitate in acesti ani. In opinia lui Crin Antonescu, este necesara informarea coresta si rapida a cetatenilor de catre autoritatile statului, cu privire la actiunile intreprinse intr-un domeniu atat de important cum este securitatea nationala.

Lăsaţi un răspuns