Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 17 octombrie 2021

Campanie de vaccinare a studentelor

doza vaccin

vaccin

DECIZIE. Ministerul Sanatatii a decis extinderea campaniei gratuite de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin.Se vor putea vaccina gratuit toate tinerele cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani, prioritate avand elevele si studentele.

Vaccinarea se va face atat prin cabinetele medicale din scoli si universitati, cat si prin cele ale medicilor de familie. Acest program se va derula pana la sfarsitul primului semestru din anul 2010.

Astfel, orice parinte care vrea sa-si vaccineze fetita sau tinerele care doresc imunizarea impotriva HPV se pot adresa cabinetelor medicilor de familie sau, dupa terminarea vacantei, cabinetelor din scoli si universitati, pentru ca medicii sa solicite dozele, pe baza cererilor, de la directiile de sanatate publica.

Decizia ministerului de a extinde campania de vaccinare are ca scop oferirea posibilitatii de a se vaccina gratuit tuturor persoanelor care doresc sa fie protejate impotriva infectiei cu HPV, prevenind astfel aparitia cancerului de col uterin.

Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandata de catre autoritatile medicale nationale si internationale pentru ca este foarte util, eficient si sigur. Reprezentantii sanatatii sustin ca eficacitatea vaccinului este de 100%, iar cel mai bun raspuns imun se obtine atunci cand este administrat intre 10 si 14 ani.

Lăsaţi un răspuns