Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Contrabanda de Craciun

contrabanda cu tigari

contrabanda cu tigari

TIGARI CONFISCATE. Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut, in seara ajunului de Craciun, un grup de persoane care desfasura activitati de contrabanda la “frontiera verde” pe directia localitatii Piatra. Persoanele in cauza intentionau sa introduca pe”piata neagra” din Romania tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 10.000 de euro.

 

Informatiile detinute la nivelul IJPF Maramures cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda, au impus desfasurarea unor actiuni specifice in zona de competenta pentru combaterea acestui fenomen. Astfel, in data de 24 decembrie a.c., in jurul orei 20.00, lucratorii nostri au observat cu ajutorul aparatelor de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane in timp ce treceau ilegal frontiera de stat, din Ucraina spre Romania, transportand mai multe colete voluminoase.

In momentul in care “carausii” au ajuns cu “marfa” pe partea romaneasca, s-a procedat la somarea prin voce a celor in cauza. Persoanele au incercat sa fuga dispersandu-se pe mai multe directii, insa la scurt timp au fost retinute.

 

tigari ucraina

tigari ucraina

     

In urma verificarilor efectuate, au fost identificate trei persoane de sex masculin si anume: Victor L. de 32 de ani, Mihailo V. de 21 de ani si Vasyl K. de 16 ani, toti trei din localitatea Hust, Ucraina. In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca acestea contineau 10.500 pachete tigari, marca Chesterfield si Classic, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 10.000 de euro.

  

Celor trei cetateni ucraineni li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a fontierei de stat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 70, alin. 1 din OUG 105/2001, precum si contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de art. 270 raportat la art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei.

 

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures si politisti de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor ce se impun.

Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea cercetarii evenimentului in comun.

 

Lăsaţi un răspuns