Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

De astazi incepe „Craciun in Maramures”

coconi la colindat

coconi la colindat

PROGRAM. Astazi se da startul, oficial, programului „Craciun in Maramures”. Este vorba de un program national derulat de Ministerul Turismului prin central de informare InfoTurism Maramures – din cadrul Consiliului Judetean (CJ).

Pentru acest program, reprezentantii CJ au colaborat cu autoritatile locale, proprietarii de pensiuni turistice, statiuni montane si agenti economici, in vederea intocmiri programului si pentru identificarea locurilor de cazare. Pe lista evenimentelor au fost trecute mai multe actiuni, cu scop de a scoate in evident traditia si obiceiurile de Craciun, din Maramures. Primele evenimente, trecute in program, s-au desfasurat ieri, la Chiuzbaia – fiind organizat un festival al obiceiurilor de iarna, iar la Remetea Chioarului – un concert de colinde, insa deschiderera oficiala are loc astazi.

Deschiderea oficiala se va face la Muzeul Satului din Baia Mare, unde s-a organizat un targ de produse traditionale. Aici vor fi distribuite si material promotionale care include si programul evenimentelor prinse in „Craciun in Maramures”, astfel incat, turistii care si-au propus sa petreaca sarbatorile de iarna in nord-vestul tarii sa poata participa la cat mai multe actiuni de promovare a traditiilor si obiceiurilor

Programul se desfasoara in perioada 20 decembrie- 5 ianuarie. Organizatorii au pregatit mai multe actiuni – de la taiatul porcului si primirea colindatorilor pana la plimbari cu sania si sporturi de iarna.

Lăsaţi un răspuns