Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Drept de vot pentru tinerii care implinesc 18 ani in ziua alegerilor

urna pregatita pentru votPREGATIRI ALEGERI. Biroul Electoral Central a stabilit ca la, al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale, cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani, pana in ziua de 6 decembrie inclusiv, vor putea vota la sectiile la care sunt arondati potrivit domiciliului, urmand sa fie inscrisi in tabelele electorale.

 

Reprezentantii Institutiei Prefectului sustin ca pregatirile pentru organizarea celui de al doilea tur de scrutin sunt in grafic. Toate materiale necesare pentru desfasurarea procesului electoral din turul al doilea al alegerilor prezidentiale, din data de 6 decembrie (stampile, tusuri, tusiere, timbre autocolante, modelul tabelului electoral, declaratia pe proprie raspundere) vor fi transportate maine, 4 decembrie, sub paza militarizata si vor fi predate, in baza unei proces verbal, primarilor celor 76 de unitati administrativ-teritoriale din judet.

 

Alegatorii cu drept de vot vor primi un singur buletin de vot pe care este inscris numele celor doi candidati ramasi in cursa. Persoanele aflate in transit, in Maramures, isi vor exprima optiunile electorale la sectiile speciale de votare. Pentru acest lucru, persoanele aflate in treanzit vor fi nevoite sa completeze o declaratie pe proprie raspundere in care vor preciza ca nu au mai votat in turul al doilea de scrutin.

 

Sectiile de votare constituite in judet au fost dotate corespunzator cu un numar de cabine de vot egal cu numarul stampilelor inscriptionate cu mentiunea „VOTAT”, repartizate.

Lăsaţi un răspuns