Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Reclamatii privind influentarea alegatorilor

sectie de votare.01JPG

sectie de votare

SESIZARI. Odata cu demararea celui de-al doilea tur de scrutin, la Biroul Electoral Judetean (BEJ) au inceput sa se inregistreze reclamatii. De la presedintele Consiliului Judetean, pana la primari si simpli cetateni, toti fac obiectul sesizarilor.

Presedintele BEJ  a mentionat ca au fost depuse sesizari la adresa unui primar acuzat de faptul ca indeamna cetatenii sa voteze cu un anumit candidat, in schimbul de foloase materiale. Este vorba de primarul orasului Somcuta Mare, care a fost acuzat ca a primis si a oferit diferite sume pentru a influenta votul in favoarea candidatului la alegerile prezidentiale sustinut de PD-L.

De asemenea, la BEJ a fost depusa o sesizare impotriva unui cetatean acuzat ca detine pachete in locuinta personala pe care le ofera cetatenilor care voteaza cu unul dintre cei doi candidati la Presedintie. Ambele sesizari au fost trimise spre solutionare politiei.

 

Reclamatii retro

O alta sesizare se refera la faptul ca in primul tur de scrutin, primarul unei localitati a participat intr-o sectie de votare la numararea voturilor. Judecatorul Camelia Balint a precizat ca a luat legatura cu presedintele biroului sectiei de votare care a precizat ca primarul respectiv a stationat o perioada de 5-10 minute in sectia de votare. BEJ a dispus a dispus presedintelui biroului sectiei de votare sa ia masurile prevazute de legislatia electorala, in cazul in care situatia se va repeta.

Lăsaţi un răspuns