Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Recordul unui sighetean: 5 infractiuni in 30 de minute

SFIDARE. Urmarire in trafic, agresiune si confiscare de autovehicul – astea sunt doar cateva din faptele unui sighetean care a incercat sa-si faca propria lege. Dupa ce a fost sesizata Politia, sigheteanul a mai savarsit si alte fapte penale, ajungand la recordul de 5 infractiuni intr-o jumatate de ora. 

 

Politistii din Sapanta au fost sesizasi cu privire la producerea unui eveniment rutier. Agentii de politie l-au identificat pe Ioan O. de 35 de ani din Sighetu Marmatiei, cunoscut cu antecedente penale, care se afla la volanul unui autocamion inmatriculat in judetul Suceava. Reclamantul a sustinut ca, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Campulung la Tisa a fost acrosat de acest camion, prin urmare s-a vazut nevoit sa recurga la „confiscarea” autovehiculului.

 

Accident inchipuit

Politistii i-au solicitat sa ofere informatii cu privire la circumstantele in care s-a produs accidentul. Sigheteanul le-a declarat politistilor ca la cateva sute de metri se afla conducatorul autocamionului. Mihai C. de 35 de ani, din judetul Suceava, a declarat politistilor ca nu a avut loc nici un eveniment rutier si ca a fost urmarit intre localitatile Campulung la Tisa si Sapanta de catre Ioan O. Odata ajuns in Sapanta, acesta din urma l-a oprit, a urcat in autocamion, l-a lovit pe sofer si l-a determinat sa fuga, dupa care i-a „confiscat” camionul, desi permisul de conducere nu corespundea categoriei de autovehicul.

 

Injurii aduse politistilor

In momentul in care politistii au solicitat celor doua persoane sa se deplaseze la spital in vederea recoltarii probelor biologice, Ioan O. a refuzat. Ba mai mult, s-a manifestat agresiv fata de politisti, i-a înjurat si a lovit un barbat din Sapanta. A pornit apoi autoturismul personal si a plecat spre Sighetu Marmatiei.

 

Greu de prins

Dupa aproximativ 30 de minute a fost identificat in trafic de politistii sigheteni si a refuzat sa opreasca la semnalele regulamentare ale echipajului de politie. Politistii au trecut la urmarirea suspectului, utilizand semnalele acustice si luminoase ale autospecialei din dotare. Pentru a-l determina sa opreasca, unul dintre politisti a tras un foc de arma spre pneurile autoturismului cu care se deplasa suspectul dar individul nu a oprit nici de aceasta data si a fugit.

 

Infractiuni multiple

Cu autorul in lipsa, politistii au „contabilizat” faptele penale savarsite de Ioan O. Acesta este acuzat de refuz de recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana al carei permis de conducere nu corespunde categoriei din care face parte autovehiculul, talharie, lovire si sfidarea organelor judiciare.

 

Lăsaţi un răspuns