Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Geoana detronat, Ponta incoronat- 75 de voturi au produs schimbarea in PSD

Mircea Geoana, Victor Ponta

Mircea Geoana, Victor Ponta

INFRANGERE LA MUSTATA. Victor Ponta este noul presedinte al PSD. Dupa o zi agitata, foarte lunga si cu scandaluri intre participantii la Congresul Extraordinar al PSD, Ponta l-a detronat pe Mircea Geoana. Rezultatele finale ale alegerilor pentru presedintia PSD arata ca Victor Ponta a intrunit 856 dintre voturi, iar Mircea Geoana 781, iar 16 voturi au fost anulate. „Dincolo de amaraciunea fireasca a unui astfel de moment, ii urez lui Victor Ponta tot succesul din lume”, a declarat Mircea Geoana, dupa aflarea rezultatelor finale. „Astazi am platit si poate pentru ca am ratat la mustata lupta pentru presedintia Romaniei”, a continuat Geoana. 

 

Dupa un Congres cu scandaluri si lovituri de teatru, PSD are un nou presedinte. Dezbaterile au inceput ieri, in jurul orei 11.00, iar votul pentru alegerea unei noi echipe de conducere a inceput in jurul orei 18.00 si s-a incheiat aproape de zorii zilei. Lucrarile Congresului nu au fost lipsite de rasturnari de situatie. Cu toate ca au fost validati 9 candidati pentru functia de presedinte al partidului, trei dintre acestia s-au retras pe parcurs. Tonul retragerilor de candidaturi a fost dat de Radu Mazare, iar apoi a urmat Miron Mitrea, amandoi renuntand la candidatura in favoarea lui Victor Ponta. Spre finalul dezbaterilor Cristian Diaconescu a anuntat ca se retrage din cursa in favoarea lui Mircea Geoana.

 

„De luni ne apucam de treaba. Va multumesc. M-a felicitat si Marian Vanghelie. Sunt convins ca cei de la PD-L nu vor putea sa doarma prea bine de acum inainte”, a declarat Victor Ponta.

Lăsaţi un răspuns