Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Halucinogene scoase de pe piata

Emil Boc

Emil Boc

DECIZIE. Plantele halucinogene vor fi scoase in afara legii. Premierul Emil Boc a cerut, vineri, ministrilor sa finalizeze urgent actul normativ privind interzicerea consumului plantelor etnobotanice cu efect halucinogen.

Boc i-a solicitat ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta un act de urgenta in acest sens, chiar daca nu exista un aviz al Comisiei Europene in acest sens.

 

Premierul si-a explicat decizia prin faptul ca distribuirea acestor substante a provocat numeroase decese in randul tinerilor.

Premierul asteapta actul normativ, din partea ministrului Sanatatii, in sedinta de sapatamana viitoare.

 

„As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri si chiar s-au soldat cu pierderi de vieti in randul adolescentilor. Cred ca trebuie sa punem piciorul in prag cat mai repede. De aceea, pe miercuri, daca se poate, domnule ministru, stiu ca lucrati de ceva timp la actul normativ, nu mai asteptati niciun alt aviz, haideti sa-l adoptam, pentru ca o viata este mai importanta decat orice aviz”, i-a transmis premierul ministrului Sanatatii.

Lăsaţi un răspuns