Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Avion sanitar la dipozitia SMURD din 2% din impozitul pe venit

Aeronava

Aeronava

TRANSPORT BOLNAVI. Astazi, in prezenta ministrului Sanatatii, Cseke Attila, s-a lansat proiectul umanitar „Avionul sanitar pentru SMURD”, finantat in cadrul campaniei prin care fiecare cetatean are posibilitate sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o fundatie. Proiectul „Avion pentru SMURD” va fi derulat prin „Fundatia pentru SMURD”. In cadrul acestui proiect vor fi asigurate 100 de ore de zbor pentru transferul de urgenta al pacientilor aflati in stare critica atunci cand utilizarea elicopterului nu este posibila din cauza conditiilor meteo nefavorabile sau a distantelor mari.

Avionul sanitar pus la dispozitia SMURD va fi o aeronava dotata din punct de vedere medical cu echipamente si aparatura medicala de terapie intensiva, in conformitate cu standardele europene si compatibile cu cele existente in serviciile de medicina de urgenta.

Aceasta aeronava va efectua zboruri interne de salvare, pe timp de zi si de noapte, in conditii meteorologice nefavorabile, de pe aeroporturile omologate in conditii de maxima siguranta, cu scopul de a interveni, atunci cand este cazul, in sprijinul misiunilor aeromedicale SMURD . In anumite cazuri exceptionale, va fi analizata si posibilitatea efectuarii unor zboruri externe, pentru anumite situatii critice sau atunci cand este vorba despre o misiune destinata salvarii de vieti omenesti.

Pacientii care urmeaza sa beneficieze de acest serviciu nu vor plati contravaloarea transportului, misiunile avand caracter strict umanitar.

“Este un proiect facut de catre oameni pentru oameni. Multumim tuturor celor care au crezut in proiectul acesta si care prin donatiile lor vor salva, indirect, multe vieti”, a declarat ministrul Sanatatii.

Lăsaţi un răspuns